Vittnen från Pentagon: UFOn existerar

Tre tidigare anställda inom amerikansk säkerhetstjänst vittnar för kongressen, hävdar att staten gömt undan sanningen

Visselblåsare från olika delar av den amerikanska säkerhetstjänsten har nyligen delat med sig av påståenden om att främmande teknik som trotsar fysiklagar, likt UFOn, är en vedertagen hemlighet inom Pentagon. De har även hävdat att rapporterade observationer fått starkt mothugg från högre ledning och att man använder sig "adminstrativ terrorism" för att undvika att fler ska våga prata ut.

Under onsdagen vittnade tre före detta anställda till den amerikanska kongressen. Den förre underrättelseofficeren och visselblåsaren David Grusch, den tidigare kommendörkapten David Fravor och den tidigare stridspiloten Ryan Graves berättade alla under ed hur de på olika vis kommit i kontakt med utomjordlig teknologi. David Fravor berättade bland annat om hur han sett en ett avlångt föremål under en stridsövning utanför Kaliforniens kust 2004.

"Det rörde sig som en pingisboll, det hade inga vingar och utförde manövrer som inget plan hade klarat. Vi hade aldrig kunnat skjuta ned det om vi så hade haft möjligheten", sa Fravor till kongressen.

Ryan Graves, som idag leder organisationen Americans for Safe Aerospace, berättar att även han och andra stridspiloter varit i kontakt med oförklarliga farkoster. Han beskrev bland annat en gråsvart kub inne i en genomskinlig bubbla som ett exempel. Både han och Fravor vittnar även om att de inte tillfrågats, eller aktiv avrådits från att dokumentera sina upplevelser. Han tror att minst 95% av alla fall blir orapporterade, på grund av rädslan för konsekvenser från ledningen.

"Vi måste ta hand om de data som samlas in av piloter som ser dessa föremål. Nu hemligstämplar vi för mycket", sa David Fravor.

David Grusch fick dock det största fokuset, då han hävdar att han har information som visar att USA har beslagtagit och undangömt minst tolv kraschade utomjordiska rymdskepp och tillvaratagna besättningsmedlemmar. Han menar även på att staten i många år jobbat med "reverse engineer" farkosterna för att försöka gå till botten med hur de är utformade. Allt detta ska dock enligt Grusch ha dolts för politiker och allmänheten.

Grusch har tidigare gått ut med informationen i intervjuer, men eftersom han nu vittnar under ed riskerar han dömmas till fängelsestraff för mened. Situationen kommer att utveckla sig i dagarna framöver, så håll utkik på dopest.se för uppdateringar.

Du kan se hela kongressutfrågningen på Youtube ovan!