’Vultures’ släpps i tre delar – se alla releasedatum & ny trailer här

Efter en mängd förseningar kommer nu tre officiella releasedatum samt två korta trailers – Ye visar även chattar med fans

Månaderna tickar på sedan Kanye West & Ty Dolla $ign avslöjade sitt kommande album Vultures. Efter en lång tid av förseningar och andra distraktioner har vi nu fått ytterligare en vändning i historian, då albumet nu kommer att släppas i tre olika volymer.

Under tisdagskvällen den 23:e januari la nämligen Ye upp två trailers och en lista med releasedatum för projektet. Den första trailern är skapad av kanadensaren Jon Rafman som bland annat jobbat med Travis ScottUtopia. Likt albumomslaget till Lil Yachtys Let’s Start Here, som Rafman också ligger bakom, verkar det som att trailern är skapad med hjälp av AI. Olika djur, abstrakta byggnader och clowner blandas med sexuella referenser och demoner under klippet, som tar an en nästan feberdrömsliknande look.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Ye (@kanyewest)

En kortare, mindre utförlig trailer las även upp ett par timmar senare med en caption som föreslår att Kanye själv varit inblandad i produktionen. Här syns en man gåendes ensam i en upplyst cirkel, omgiven av total mörker. Han sätter sig sedan på knä och ett par vingar bildas av en skugga bakom honom, likt gamarna på albumets omslag.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Ye (@kanyewest)

De tre nya releasedatumen las ut på Kanyes story och tre nya albumomslag (alla varianter av originalet) las även upp på den nyblivna YEEZY-designern Gosha Rubchinskiys Instagram.

  • Volume 1: 9:e februari
  • Volume 2: 8:e mars
  • Volume 3: 5:e april

Om dessa löften hålls återstår att se, men när det gäller Kanye ska man nog aldrig förvänta sig för mycket respekt för tidsplaner.