Way Out West ställer in sommarens festival

Way Out West återvänder 2022 och om bara några veckor släpps de första akterna

Way Out West, festivalen som årligen arrangeras den andra helgen i augusti i Slottsskogen i Göteborg, ställs in 2021 och återkommer den 11-13 augusti 2022. Biljettsläpp till festivalen 2022 sker den 25 maj, och redan inom några veckor kommer de första artisterna att presenteras.

"Det känns sjukt tråkigt att behöva ställa in festivalen ytterligare ett år, men med nuvarande läge i åtanke är det en omöjlighet att genomföra ett evenemang som Way Out West på det sättet vi vill. Våra blickar är fast riktade mot 2022 och vi väntar ett högt tryck på biljetter redan från start. Stora festivaler i både UK och USA har sålt ut på nolltid under våren, och vi tror att samma fenomen kommer att uppenbara sig här" säger Filip Hiltmann från festivalledningen.

Festivalen vill även rikta ett stort tack till alla biljettköpare, fans och andra samarbetspartners för deras tålamod under våren. Beslutet att ställa in festivalen satt långt inne, och kommer efter att ha lyft på alla möjliga stenar för att få festivalen att hända – något som utvecklingen under våren visade inte var möjlig.

Ordinarie biljettsläpp till festivalen 2022 kommer att ske 25 maj, och då festivalen redan har ett stort antal biljetter sålda sedan tidigare så kommer betydligt färre biljetter än normalt att finnas till försäljning.