• Foto: Pressbild

Sverigeaktuella D-Block Europe släpper mixtape

’DBE WORLD’ blir duons åttonde projekt på fem år och gästas av bland andra Headie One & OHGEESY från Shoreline Mafia

Young Adz & Dirtbike LD är duon från södra London, Lewisham för att vara exakt, som gjort vågor genom rap-världen som D-Block Europe. Sedan starten 2014 som en grupp av fyra har de byggt upp ett rykte som en av de mest konsekventa grupperna inom brittisk hiphop vilket cementerades när de fick sitt stora genombrott som duo under 2017. Sedan dess har sju projekt producerat hits som "Darling" och "Overseas", varav det senaste mixtapet DBE World nu blir deras åttonde fullängdare.

Över 24 spår behandlas deras personliga resor från gatan till toppen av musikindustrin, med reflektioner på allt från gatupolitik och problem med ångest till kärleksaffärer och deras önskan att leva vanliga liv. Hooksen är lika klistriga som alltid när det gäller DBE och autotune blandas friskt med mer direkta barrs. "D-Block" är en referens till ett alias för New York-gruppen The Lox (Jadakiss, Styles P, Sheek Louch) som under 90- och 00-talet var kända för sitt profilerade sätt att släppa projekt, en attityd som DBE definitivt tar efter utöver namnet.

De har dessutom fått hjälp av en hel rad med rappare över albumets tracklist. Nafe Smallz, Chip, Headie One, Aitch, Clavish, K-Trap, M Huncho och OHGESSY från Shoreline Mafia är alla på gästlistan.

Lyssna på DBE World nedan på Spotify!