Weekday öppnar sin första re-sale butik

Så gör du för att sälja dina plagg i Stockholms-butiken

Secondhand-trenden fortsätter konstant växa. Nu utvecklar Weekday sitt hållbara arbete med fokus på återanvändning, återförsäljning och utlåning av kläder. Det svenska företaget har en historia inom vintage och secondhand genom flera olika initiativ. Weekday gör sig nu redo för att öppna sin första re-sale butik, centralt på övervåningen av deras butik på Drottninggatan i Stockholm.

I den kurerade secondhand-avdelningen kommer du kunna hitta utvalda, preloved plagg – och även ha möjligheten att lämna in och sälja dina egna kläder.

Såhär går det till om du vill sälja genom Weekdays re-sale butik:

  • Ta med dig kläder – du registrerar ditt besök online för att ta med dig dina kläder, anpassade för den aktuella säsongen.
  • Sälj – Weekday’s säljare går igenom och sorterar plaggen, väljer ut och prissätter tillsammans med dig. Kläderna kommer sedan säljas i re-sale butiken direkt.
  • Ersättning – du tjänar 40% av intäkterna för varje sålt plagg. Utbetalning sker under första veckan av nästkommande månad.

Den första butiken slår upp dörrarna i Stockholm, men målet är att fortsätta expandera initiativet globalt i samarbete med Gemme Collective som driver ett koncept där du kan hyra secondhand-plagg. Det för att fortsätta jobba för en cirkulär och hållbar modeindustri.

Weekday’s första re-sale butik har öppnat i butiken i Stockholm på Drottninggatan 63!