Westside Gunn planerar pension efter 2023

Känner sig färdig med rap – har inget mer att bevisa

Sedan karriären tog fart har Westside Gunn sprungit utan att se sig om en ända gång. Det har varit ett till synes oändligt lopp, med segervarv efter segervarv. År efter år släpper rapparen projekt på löpande band, och fortsätter överraska med samarbeten med exempelvis Tyler the Creator, MF DOOM och Kanye West. Detta kan komma att förändras inom kort, om man ska tro artistens senaste Tweets.

Westside Gunn menar nämligen att han inte har något mer att bevisa. Därför kommer 2023 bli hans sista år som rappare. I en serie Twitterinlägg förklarade han beslutet, samtidigt som han såg till att ge shoutouts till en lång lista av samarbetare. Rapparen försäkrade även lyssnare om att han planerar att släppa ett flertal album under året. Bland dessa finns Griseldas andra album som grupp, samt Gunnlib, det efterlängtade albumet med Madlib. I framtiden kommer artisten ta rollen som producent och kurator åt sina rapkollegor.

Westside Gunn har tillsammans med sina Griselda Records-kollegor Benny the Butcher och Conway the Machine banat väg för en helt ny våg av hiphop. Pionjärernas färgstarka adlibs och råa verklighetsskildringar över knastrande, ofta trummlösa, vintagebeats har både hyllats och härmats under de senaste åren. Även om Westside Gunn själv ger upp på rappandet kommer hans bidrag till hiphop utan tvivel visa ringar på vattnet flera år framöver.

Följ DOPEST för att läsa om framtida projekt från Westside Gunn och Griselda!