Woolrich höstkampanj "Without Barriers" frontas av Lucien Smith & Ana Kras

Tre nya tolkningar av jackan Arctic Parka - Luxe, Tech och Eco

Det amerikanska premiumvarumärket Woolrich som grundades redan under 1800-talet är främst kända för sina klassiska jackor. Nu avslöjar de höstens kampanj som fått namnet ”Without Barriers”. Det är en kollektion som hyllar ihärdighet, vilja och kreativitet. Inspiration bakom kampanjen kommer från den tuffa tid som världen befinner sig i just nu. Därför vill Woolrich hjälpa människor att utvecklas och bemöta motgångar med styrka och mod.

”Det är en ära att få arbeta med Ana och Lucien genom kampanjen Without Barriers. De båda förkroppsligar det Woolrich står för, att kärleken till naturen ska få vara lika stark även i en storstadsmiljö, och att man inte ska låta sig begränsas av motgångar för att utvecklas. De båda har arbetat hårt med sina karriärer, och har gång på gång bevisat att man med en stark vilja och en tro på samarbete kan nå nya höjder. Vi är stolta över att få arbeta med två starka och medvetna personer. Under hela processen har vi alla tagit hand om varandra, och sett till allas välmående och komfort.” säger Andrea Canè, Creative Director, Woolrich. 

I kampanjen syns kreatörerna Lucien Smith och Ana Kras. Smith är ett omtalat namn på New Yorks konstscen och Kras jobbar som fotograf, konstnär och creative director. Woolrich väljer att jobba med kreatörerna då de bidrar till att skapa ett solidariskt community inom sina områden och ger utrymme för naturen att ta plats och respekteras.

”När Woolrich frågade mig om jag ville vara del av kampanjen, kände jag direkt en tillhörighet till buskapet. Vi delar viljan att uppmuntra människor till att skapa. Without Barriers är för mig mer än en kampanj, det är ett sätt att förmedla att vilja och syfte är grundstenarna i skapandet. Jag är mycket stolt över vad vi genom Serving The People har uppnått hittills, och jag brinner för att se organisationen växa och stötta allt fler unga kreatörer. Det är uppfriskande att se att det jag står för som konstnär, reflekterar det som Woolrich står för”, säger Lucien Smith

Kollektionen inkluderar bland annat tre nya tolkningar av jackan Arctic Parka – Luxe, Tech och Eco. Ytterplaggen är anpassade för olika miljöer. Luxe är en funktionell jacka tillverkad i ull-tweed, och är en tålig jacka tack vare Storm System teknologi. Tech som kommer i Gore-Tex är vattentät och vindtålig. Med hjälp av materialet grafen som finns i fodret bidrar det till att kroppen håller en normal temperatur i kalla miljöer. Den sista varianten Eco har samma funktioner som Tech, men är designad för att kombinera stil och funktionalitet – en jacka som kan bäras både i stan och naturen.

Spana in hela höstkollektionen ”Without Barriers” ovan!