Nytt på Xbox Game Pass – April 2024

Från racing till medeltida strategispel – här är alla nya spel du kan förvänta dig från prenumerationstjänsten i april

Xbox Game Pass är en prenumerationsbaserad tjänst som Microsoft erbjuder för sina Xbox-spelkonsoler och Windows-datorer, där du som spelare får chansen att testa spel från ett stort bibliotek med titlar. Tjänsten gör det möjligt för användare att ladda ner och spela spel direkt på sina enheter, utan att behöva betala för enskilda titlar. Playstation har även en liknande tjänst i sin PS Plus-katalog.

Varje månad läggs det till och tas bort titlar från Xbox Game Pass-katalogen, varav de nya spelen oftast förberedes kort innan månadsskiftet. För att göra det lättare för sig som väntar på nästa månads tillskor har vi därför samlat alla nyheter på Xbox Game Pass för april 2024, åtminstone så många som bekräftats hittills.

Ark Survival Ascended (1/4)

Denna förbättrade version av Ark kom till Xbox i höstas, en nyversionen av originalet från 2015 som bygger om spelet i Unreal Engine 5, uppdaterar grafiken, förbättrar spelupplevelsen och mycket mer. Här måste du överleva som strandsatta på platser fyllda med dinosaurier och andra förhistoriska djur. Ark: Survival Ascended blir nu tillgängligt för alla med en prenumeration, perfekt uppladdning för Ark 2 som släpps senare under 2024.

EA SPORTS F1 23 (2/4)

Denna titel kom till Playstation Plus förra månaden och likt för PS-användare är denna version perfekt att tjuvstarta säsongen med innan F1 24 kommer senare i år. Racingsäsongen startade som bekant redan förra helgen, så en uppdatering inom förra säsongens version låter dig ta del av de nya lagen, bilarna och andra looks medans EA SPORTS förbereder nästa uppgraderade installation av spelserien som utvecklas med Codemasters.

Superhot: Mind Control Delete (2/4)

Superhot: Mind Control Delete släpptes först under 2020 och är en uppföljare till det virala indie-spelet från 2016. Denna FPS har en stor twist, då tiden endast rör sig när du rör dig. Genom stilistiska (och minimalistiska) banor skjuter du i slowmotion, duckar kulor som skjuts tillbaka och försöker lösa dina uppdrag på smidigast möjliga vis.

Turbo Golf Racing (4/4)

Om du gillar Rocket League kan detta mycket väl vara något för dig. Utvecklarna själva beskriver det som ett spel med turbodrivna bilar, överdimensionerade golfbollar och en explosiv tävling mot målet, en ganska enkel men samtidigt väldigt utförlig sammanfattning. Spelet har tidigare testsläppts via ”Early Access”, men det här är den officiella releasen, så om du inte hann testa det under beta-perioden är det här ett perfekt tillfälle att lira lite bilgolf.

Botany Manor (9/4)

Botany Manor är ett pusselspel i förstapersonsperspektiv som utspelar sig på en viktoriansk engelsk herrgård. Året är 1890 och du spelar botanikern Arabella Greene, som arbetar med att avsluta sin botaniska forskningsbok ”Forgotten Flora”. Ett lika delar magiskt som avslappnande äventyr väntar inne och runt omkring herrgården, då du letar dig fram för att hitta de mest sällsynta växter och frön du kan.

Harold Halibut (16/4)

Det är inte omöjligt att du sett denna på TikTok eller Instagram, Då Harold Halibut fått stor uppmärksamhet för sin handgjorda stil som efterliknar stop-motion. Spelet liknar en klassisk ”point and click” då du utforskar ett rymdskepp stort som en stad som blivit nedsänkt i en främmande ocean. Ett bevis på att spel kan vara konst och definitivt en upplevelse du inte kommer kunna replikera på ett bra tag.

Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes (24/4)

Ett japanska rollspelsäventyr (RPG) från några av industrin största veteraner som bland annat ligger bakom Suikoden-serien. Spelet startade sitt liv som ett projekt fans stöttade via Kickstarter, innan det plockades upp av utgivaren 505 Games. Du får följa med på en klassisk fantasy-expedition där Seign Kesling, en ung och begåvad officer från kejsardömet möter Nowa, en pojke från en avlägsen by. De blir vänner och tillsammans måste de stoppa The Galdean Empire och den potentiellt världsförstörande magi de lyckats tämja.

Another Crab’s Treasure (25/4)

Det kan kännas svårt att sätta stämpeln ”Soulslike” på ett spel som handlar om tecknad krabba, men likt genrens gudfader Demon’s Souls ligger fokuset här på skicklighet, en skarp svårighetsgrad och känslan att vara liten i en stor värld. Another Crab’s Treasure utspelar sig i en sönderfallande undervattensvärld, där eremitkräftan Kril måste använda skräpet omkring sig som vapen för att överleva mot fiender som är tio gånger större än han själv.

Manor Lords (26/4)

Sist ut har vi ett episkt fantasyspel för den riktiga taktikern. Manor Lords är ett medeltida strategispel som låter dig fördjupas i en värld som fanns för hundratals år sedan. Här finns djupgående system för stadsbyggande, storskaliga taktiska strider och komplexa ekonomiska och sociala simuleringar, du ska helt enkelt ta kontroll över en hel värld. Perfekt för dig som gillar att investera sig helhjärtat i spelvärlden, samtidigt som du har full kontroll.