Microsoft bekräftar – ny Xbox-hårdvara på väg

Bara några år efter att Xbox Series X/S lanserats börjar redan rykten gå om konsolerna i "next gen" – nu talar chefer ut om planerna

Förra veckan började rykten snurra om Microsofts nästa Xbox-projekt då uttalanden från chefer i en officiell podd samt en intervju med The Verge. I podcasten pratade företagets president Sarah Bond om deras ambition att ta stora steg in i nästa generation av hårdvara, även om hon inte specificerade vilken typ av konsol det gäller.

”Vi planerar det största tekniska språnget du någonsin har sett i en hårdvarugeneration, vilket gör det bättre för spelare och bättre för skapare och de visioner de bygger”, säger Bond.

Det har spekulerats om att det gäller en konsol för next gen, vilket skulle bli uppföljaren till nuvarande Xbox Series X/S. Samtidigt har Xbox-experter som Chris Smith på Trusted Reviews uppgett att det för stunden troligtvis rör sig om en handhållen konsol. Det skulle bli Microsofts första försök på den handhållna marknaden, då de inte deltog i racet mellan Playstations PSP och Nintendos DS under 00-talet.

I en intervju med The Verge pratade dock VD:n för Xbox gaming-avdelning Phil Spencer mer luddigt om arbetet med nästa hårdvara. Han är dock tydlig med att de jobbar för att innovera, vilket talar för att det kan vara något helt nytt på gång från Xbox-sidan.

”Jag är mycket stolt över det arbete som hårdvaruteamet gör, inte bara för det här året utan även för framtiden. Vi jobbar verkligen på att skapa hårdvara som spelare vill köpa på grund av de unika aspekterna av hårdvaran. Det är ett slags frigörande av den kreativa förmågan hos vårt hårdvaruteam som jag verkligen ser fram emot”, säger Spencer.