Y4ska & Dizzy släpper sommarbangern "CALMA"

Följer äntligen upp megahiten "Lemonade" med ny musik gästad av Dirty Souths egna Dizzy – hör collaben här

När nykomlingen Y4ska från området Gottsunda i Uppsala släppte singeln ”Lemonade” i slutet av 2023 var det hans blott andra release efter debuten ”Blod & svett”. Låtens smittsamma melodi och somriga känsla slog dock igenom direkt på TikTok och blev en enorm hit. Idag sitter den på över 13 miljoner spelningar på Spotify och väntan på en uppföljare från Y4ska har varit stor.

Nu är väntan äntligen över då han återvänder med sin tredje singel. Lagom till sommaren skruvar han upp värmen med den Romanos-producerade bangern ”CALMA”, som gästas med en av landets hetaste rappare i form av Dizzy. Den eldiga produktionen består till stor del av hetsiga trummor, claps och snaps som en lätt pianoslinga dansar över.

Kemin mellan Y4ska & Dizzy är låtens kärna och deras känsla för melodier samt kontrasterande röster, Y4skas ljusare mot Dizzys mörkare, ger en unik ljudbild som banar för en intressant potentiell duo att se upp för i framtiden. Texten blandar likt genombrottet ”Lemonade” beskrivningar om en hård miljö blandat med mjukare kärleksrader till en speciell tjej, även om rapparna också hittar tid för att shouta ut sitt samarbete.

”Båda vet att vi har kemi, det ba vi, i min bil
Hon vill höra Y4ska Dizzy på ett beat”

Lyssna på ”CALMA” och mer ny musik i DOPEST Playlist på Spotify!