Yeat släpper efterlängtade albumet '2093'

Loggor har setts inritade i sädesfält under den långa uppladdningen – gästas av Lil Wayne & Future över 22 spår

Efter att ha fått sitt stora genombrott under 2021 har Yeat blivit ansiktet för den elektroniskt kaosiga ”Rage Music”-genren, som tagit hiphopen med storm och influerat otaliga andra artister under hans korta tid på scenen. Hits som ”Sorry Bout That”, ”Monëy So Big” & ”IDGAF” med Drake har hundratals miljoner streams på Spotify och har slagit stort på plattformar som TikTok, en framgångsvåg som många kan få svårt att balansera på så kort tid.

Den 23-åriga artisten från Portland, Oregon har dock hållit huvudet kallt och mystiken runt hans persona lika tät som den alltid varit. Hans sociala medier är ofta fyllda med bilder på han själv i balaclavas eller ”turbans” som han själv kallar det när han virar halsdukar runt huvudet. Estetiken är gotisk och futuristisk på samma gång, vilket även reflekteras i hans musikvideos. Inför hans nya album 2093 togs dock marknadsföringen upp en nivå, då vi sett apokalyptiska trailers och även en logotyp inritad i ett enormt fält i Kansas.

Albumet består av hela 22 låtar, vilket kan kännas relativt mastigt och det är det också, men ljudlandskapen som Yeat utforskar är definitivt värda att besöka. Hans musik har alltid haft en känsla för det dramatiska, bombastiska och även smått förvrängda, vilket han tar till sin spets på 2093. Särskilt under albumets första halva får vi episka mellanspel och harmonier på låtar som ”Power Trip” & den fenomenala ”Lyfestylë” med Lil Wayne.

Albumet blir likt många av Yeats projekt något repetitivt under den andra halvan. För den som vill höra trapens melodiska drag tas till extrema finns det dock mycket att hämta, även om man behöver ha lite tålamod.

Lyssna på 2093 på Spotify!