Allt vi vet om Yeats kommande album

Rapparen har släppt flera kryptiska videos som reklam för ett kommande projekt, men anklagas för plagiat

Yeat har nått framgång efter framgång sedan genombrottet med albumen 4L & Up 2 Më under 2021. Hitsinglar som "Sorry Bout That" och "Monëy So Big" fullständigt tog över TikTok och den mystiska rapparen blev över en natt ansiktet utåt för den växande genren "Rage Music", karaktäriserad av hårda, trippiga och elektroniska beats med tillhörande autotune-dränkta vocals.

Tidigare under året släppte rapparen sitt sjunde album på bara fyra år, AftërLyfe, som under hösten följdes av Yeats första Spotify-etta, när han gästade Drake på "IDGAF" från albumet For All The Dogs. Trots intensiteten i släppen verkar det dock som att Yeat inte är redo att släppa foten från gasen, då han nu teasar ytterligare ett album.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Lyfestyle (@lyfestylecorporation)

Via Instagram-kontot Lyfestyle Corporation har det under den senaste månaden publicerats två AI-genererade videos, som visar en dystopisk framtid i form av en slags instruktionsfilm från företagen "Lyfestyle Security Solutions" respektive "Relyfe", som verkar ägna sig åt säkerhetssystem och medel för odödlighet.

Kommenterare har dock pekat ut att videosarna är nästan direkta kopior av konstnären Aze Alters Capitol of Conformity, en kortfilm som också använder sig av AI med samma typer av masker, berättarröst och dystopiska teman. Aze själv har kommenterade detta på sin egen Instagram, men varken Yeat eller hans team har bemött anklagelserna.

Yeat har även använt sig av hashtagen #lyfestyle2093 vid ett flertal tillfällen, vilket skulle kunna vara en möjlig titel på det kommande albumet. Yeat har tidigare använt sig av frasen "Lyfe" i olika former, till exempel på albumen Lyfë 2022 och AftërLyfe tidigare under 2023. I augusti släpptes även en singel på Spotify som ryktas vara albumets första, såväl som "Wtf thëy on" som endast släppts på Lyssna på "bigger thën everything" på Spotify!