Efter egna kollektionen – Kanye säljer YEEZY GAP för 212kr

När samarbetat lanserades under 2021 såldes plaggen för tusentals kronor – nu rear Ye ut allt för samma pris

Efter att ha släppt all merch till VULTURES 1 till ett pris av 212kr ($20) tidigare under månaden har Kanye West gjort det igen. Under torsdagseftermiddagen den 22:e februari dök plötsligt nya plagg upp på YZY SPLY, där Ye tidigare sålt merchen för han & Ty Dolla $igns senaste album.

Basplaggen är dock ingen nyhet, då de är en del av det nedstängda samarbetet med GAP som Kanye påbörjade 2021. Till en följd av hans allt mer kontroversiella beteende bröts dock samarbetet mindre än ett år efter att det startats och en stor mängd osålda plagg blev över. Nu verkar det som att Kanye fått tag på en mängd av dessa då han rear ut dem tillsammans med sin egna merch på sin hemsida.

I urvalet finns hoodies med och utan dragkedja samt t-shirts med korta eller långa ärmar. Alla plaggen är i en avskalad färgton, med fyra alternativ i svart, mörkgrå, beige eller mörkblå. Till en början var plaggen döpta till YZY GAP (vilket fångades på skärmavbilder som finns Instagram) men nu är de bara beskrivna med märket YZY. För att jämföra med priserna i originalkollektionen kunde en hoodie kosta upp mot 2 065kr ($200), en skaplig prissänkning med andra ord.

Varken Ye eller GAP har uttalat sig om släppet i skrivande stund.