Yemi släpper kortfilmen ”Duell”

En film om identitetssökande och avsaknad av representation.

Yemi har sedan debutalbumet Neostockholm 2016 utsetts till att vara en av de mest spännande och experimentella rapparna. Trots texter på svenska har detta inte stoppat Yemi från att vara originell med influenser från både electro, trap och trance. Tidigare i år har han släppt singlar som "Skildring" och "tbh" där han bland annat jobbat med producenten Gud från kollektivet Sad Boys. Nu utforskar han ny mark och släpper tillsammans med Halebop sin allra första kortfilm. Den 13 november släpps den poetiska kortfilmen Duell som skildrar Yemis identitetssökande, något som präglats av mellanförskap och saknaden av representation.

Kortfilmen bygger på Yemis nyskrivna dikt med samma namn där han utforskar motsatserna i hans egen identitet. Yemi har rötter i två kulturer och har aldrig känt sig helt representerad eller hemma i någon utav dem. Hans liv har formats av ett mellanförskap och en ständig personlig kamp mellan de två kulturarven. Att skapa har blivit ett sätt för Yemi att ersätta saknaden av representation och istället bygga upp sitt eget arv.

"Mycket av det jag gör i mitt skapande är att definiera min identitet och ge utlopp för den. Musik har alltid varit det mest naturliga sättet för mig att kanalisera känslor och reflektioner. Med det här projektet ville jag utmana mig själv genom att använda ett nytt medium som utgångspunkt för mitt berättande och att utforska tidigare orörd mark för mig själv, såväl själslig som fysisk" berättar Yemi.

Filmen Duell släpps den 13 november och premiären kommer ha premiär digitalt. Yemi meddelar också att den efterlängtade uppföljaren till debutalbumet är på G.