Nykomlingarna Yony x Malla må göra debut som duo med singeln "Android", men de har båda vilt olika erfarenheter sen tidigare inom musikvärlden. Yony har rötter inom hiphop som producent (ofta känd som datboiyony) och har bland annat producerat Dree Low & Yasins monsterhit "XO". Malla har inte släppt mycket officiellt, men gästade Yony på singeln "Eeyore" under aliaset RÖST (som även verkar vara ett slags label).

Med ett distinkt futuristiskt visuellt uttryck och ett glittrigt polerat sound har de båda artisterna skapat sig en egen värld, som de byggt upp på helt egen hand både bildligt och ljudligt. Yony skapar det visuella och producerar/skriver musiken. Malla är låtskrivare och sjunger på låtarna.

Foto: Sony Music Sweden

"Android" är ett välkomnande in i deras värld och den första singeln från kommande debut-EP som förväntas dyka upp i höst. Vi får här höra en produktion driven av DnB-trummor och en gitarrslinga som för tankarna till 00-talets indierock, samtidigt som låten peppras med inslag av digitala ljudeffekter och synthar. Mallas lätta och svävande röst kombinerat med produktionen ger känslan av internationella RnB-stjärnor som Pinkpantheress och FKA Twigs.

Tillsammans med låten släpps en visuellt häpnadsväckande musikvideo, där vi ser Yony flygandes igenom en neo-futuristisk stad i en slags farkost. Med polisen hack i häl zick-zackar han genom apokalyptiska skräphögar, neontäckta hologram-världar och enorma hav. Allt medans Malla sjunger sin text omgiven av högtalare, ensam i en stor betongbyggnad. Minst sagt filmatiskt och dessutom grafiskt imponerande, om inte musiken får dig att lägga märke till duon så kommer videon tveklöst att göra jobbet.

Kolla in videon på Youtube och lyssna på "Android" i DOPEST Playlist på Spotify nedan!