Foto: Ligue 1 Uber Eats

Youcef Atal stöttade Palestina – Stängs av

Så många matcher missar han

Den 27-åriga ytterbacken Youcef Atal spelar för den franska klubben OGC Nice samt Algeriets landslag. Nyligen delade han, för att sedan snabbt ta bort, en video via Instagram på den palestinska predikanten Mahmoud al-Hasanat, där han enligt uppgifter önskar att "gud ska ge judarna en svart dag". Atal bad kort därefter om ursäkt i en story på sin Instagram, där han skrev att han inte stöttar någon form av hat. Han är även tidigare publicerat ett inlägg på X där han skrivit ut Algeriet & Palestinas flagga bredvid varandra.

"Jag är medveten om att min publicering chockade flera personer, vilket inte var min avsikt, och jag ber om ursäkt. Jag skulle vilja klargöra min synvinkel utan tvetydighet: Jag fördömer bestämt alla former av våld, var som helst i världen, och jag stöder alla offer. Jag kommer aldrig att stödja ett budskap om hat. Fred är ett ideal som jag tror starkt på", skrev Atal i sin ursäkt.

Till en början gav hans klubb honom en tillfällig avstängning, men nu har det franska fotbollsförbundet gått in med ett officiellt straff. Atal stängs av i sju matcher för att ha delat inlägget, det rapporterar den franska tidningen RMC Sport. Straffet delas ut på grunderna av att spelaren ska ha "glorifierat terrorism" genom sitt Instagram-konto där han har 3,1 miljoner följare.

Varken spelaren, hans representanter, OGC Nice eller Algeriets landslag har kommenterat beslutet hittills. Youcef Atal är inte den första fotbollsspelaren som blir avstängd efter att ha visat stöd för Palestina. Den holländska anfallaren Anwar El Ghazi stängdes nyligen av på obestämd av sin tyska klubb Mainz 05 för att ha delat inlägg som bedömdes vara pro-Palestina.