Advokaten: ”detta betyder Young Thugs namn"

Dag 2 av rättegången mot YSL innehöll en hel del förklaringar från Thuggers försvar, Gunnas "Pusing P" nämns

Under måndagen började rättegången mot Young Thug & YSL, med inledande anföranden från såväl åklagarsidan som försvaret. En stor del av åklagarnas strategi har varit att måla upp Thugger som ledaren för gänget YSL, som de hävdar dolts under det legitima skivbolaget. För att göra har de bland annat använt låttexter och Instagram-captions med hänvisningar till olika slangord som säga användas inom gängkulturen.

Nu har Young Thugs advokater slagit tillbaka mot åklagarnas synvinkel på ett minst sagt kreativt sätt. Under en längre utläggning om Thuggers uppväxt och hur det har påverkat hans karriär, hävdar de att ”Thug” i själva verket är en akronym för fyra ord: ”Truly Humble Under God”.

”T.H.U.G. betydde och betyder något mycket personligt för Jeffery. Det står för hans pakt om att ifall han någonsin kunde lyckas som musikartist och hjälpa sin familj, sig själv och så många andra ur denna oändliga cykel av hopplöshet, skulle han verkligen vara ödmjuk inför Gud. Det är vad T.H.U.G. betyder”, sa Thugs advokat Brian Steel.

Enligt advokaten var Thug inspirerad av 2Pac-låten “P.Y.T. (Playa Young Thugs)” när han valde sitt namn, en artist som tillsammans med Lil Wayne varit stora idoler för rapparen. Temat på att presentera alternativa betydelser av olika förkortningar fortsatte under dagen, då Gunnas superhit ”Pushin P” även hamnade under förstoringsglaset. Här hävdade advokaterna att ”P” står för ”Postitive”, till skillnad från Gunnas egna (något oklara) förklaring att det betyder allt från ”Paper” till andra slang för pengar.

Rättegången fortsätter under veckorna framöver, så håll utkik på dopest.se för fler uppdateringar.