Young Thug släpper album från häktet

Efter att ha lagt upp en kryptisk nedräkning kommer nu inte bara en singel, utan ett helt album från den häktade rapparen

Rättegången mot Young Thug och hans skivbolag (tillika påstådda gäng) YSL har pågått i flera månader, med en rad olika twists. Bland annat har en man åtalats för att ha försökt smuggla piller till rapparen mitt i rättssalen och hans högra hand Gunna har frigivits mot borgen med anklagelser som att han har ”snitchat”.

Albumet Business Is Business består utav 15 låtar med gästverser från vänner tillika rap-kollegor till Thugger som Drake, Travis Scott, Lil Uzi Vert, 21 Savage och Future.

Det har ryktats frenetiskt om att albumet på något sätt ska tala om hans uppmärksammade RICO-case, Gunnas frigivning och skivbolaget/gänget YSL, men det är inget vi får här. Visst inleds albumet med ett kort samtal mellan Thugger och Drake i ”Parade On Cleveland”, men består i övrigt av låtar som förmodligen hämtats från det stora valv med inspelningar som han byggde upp innan han greps. I intro-låten hör vi dock något som skulle kunna vara en liten pik mot Gunna och hans hit ”Pushin P”.

”Uh, I ain’t doin’ shit, man
Just pushin’ more Peter, more sweeter, more completer
Than any Peter pusher around
See what I’m sayin’, twin? Ha”

Lyssna på albumet på Spotify nedan!