Young Thug & YSL-advokat arresterad för gängkriminalitet

Nicole Fegan har försvarat klienter i det uppmärksammade RICO-fallet mot rapparen – nu åtalas hon för att ha undanröjt bevis

Under fredagskvällen den 16:e februari svensk tid bekräftade XXL att Atlantas poliskår arresterat försvarsadvokaten Nicole Fegan, känd som advokat i målet med Young Thug & YSL. Hon arresteras för en incident från 2022, som inte har något att göra med YSL, men som enligt polisen kan fälla henne för inblandning i gängkriminalitet.

Incidenten gäller när två män blev skjutna i nordvästra Atlanta under hösten 2022. Efter en utredning hävdar Atlanta-polisen att Fegan tog direktkontakt med en misstänkt och informerade honom om en aktiv arresteringsorder mot honom. Efter att ha fått reda på arresteringsordern under en domstolsförhandlingn ska Fegan ha sagt till den misstänkte att ”göra sig av med sin telefon” när polisen förberedde sig för gripandet.

Fegan och hennes egna advokat nekar till alla anklagelser och han ska enligt uppgifter ha släppts mot en borgen på cirka 418 000kr. Hon är sedan tidigare bortplockad från YSL-fallet då hon gick på föräldraledighet. Döms hon riskerar hon inte bara att bli av med sin licens, utan även fängelsestraff för vittensmanipulation och manipulering av bevis.