Efter knivhuggningen – rättegången mot YSL skjuts upp till nästa år

En av de åtalade tillsammans med Young Thug hamnade nyligen på sjukhus – nu har rättssalen meddelat ett besked

 

Tidigare i veckan, under måndagen den 11:e december, meddelade domaren i rättegången mot Young Thug & YSL att målet skulle pausas till följd av att en av de åtalade knivhuggits i häktet. Shannon Stillwell aka SB, blev under den gångna helgen huggen med flera knivstick under ett bråk i det fängelse han sitter häktad för sin inblandning i YSL.

Domaren meddelade till en början att rättegången skulle pausas i en dag, vilket blev till två dagar innan beslutet nu tagits att pausa fallet fram tills efter nyår. I klipp från rättssalen hörs domare Ural Glanville berätta att den åtalade Stillwell fortfarande är på sjukhus med sina knivskador, vilket tagit längre tid än förväntat.

”Med tanke på hur lång tid det förmodligen kommer att ta innan vi kan ta upp detta, är det kanske mer klokt att ta en paus. Ett tidigt uppehåll. Istället för att ajournera er på fredag, som domstolens plan ursprungligen var, kommer jag att ajournera er över julledigheten redan idag”, säger domaren.

Amerikanska medier som XXL har försökt nå Young Thugs team för kommentarer utan resultat. Thugger och SB är bland de 26 påstådda YSL-medlemmar som åtalas under RICO-lagen för att ha bedrivit gängverksamhet genom bland annat vapen- och drogsmuggling, våldsdåd och vittnesmanipulation. Straffen för dessa brott kan leda så högt som livstids fängelse.

Rättegången kommer preliminärt att fortsätta den 2:e januari 2024. Håll utkik på dopest.se för fler uppdateringar framöver!