Yung Lean's "Ginseng Strip 2002" får nytt liv på TikTok - över 8,2 miljoner creations

Dessutom den mest Shazamade låten i världen

Redan 2013 släpptes Yung Leans ”Ginseng Strip 2002” som en del av projektet Lavender. För riktiga SBE-fans har låten länge varit en helig favorit och klassiker. Att låten skulle få nytt liv hela nio år senare kunde ingen förutspå, men att TikTok de senaste åren ändrat hur vi upptäcker och spelar musik råder det ingen tvekan om. De senaste månaderna har ”Ginseng Strip” nämligen blivit en stor hit på plattformen där användare flitigt använt spåret till sina creations.

På TikTok är det just delen: ”Bitches come and go, brah / But you know I stay” som användare har skapar så mycket som 8,2 miljoner videos till. På Spotify har låten nu över 73 miljoner streams, och är därmed hans mest strömmade låt någonsin. Just nu ligger den på plats 42 på Spotify Topp 50-listan.

Att singeln från 2013 blivit en supersuccé märks även av på Shazam. I appen, där en kan spela upp en snutt av en låt för att hitta titeln, har ”Ginseng Strip” blivit den mest Shazamade låten i hela världen. Det är alltså en stor ny publik som hittat till Yung Leans tidiga era.

Lyssna på Yung Leans ”Ginseng Strip” ovan!