Yxan från God of War har slagit ned i Sverige

Kratos mäktiga vapen från God of War: Ragnarök har hamnat i Kungsträdgården i Stockholm, se bilder från nedslaget här

Yxan Leviathan är huvudkaraktären Kratos trogen i Playstation 5-spelet God of War: Ragnarök som släpptes tidigare i vintras. En av signatur-attackerna Kratos besitter är att kasta sin yxa mot fiender för att sedan få tillbaka den i sin hand. Nu verkar det dock som att han missat och kastat för långt, då yxan har slagit ned mitt i Kungsträdgården i Stockholm.

Playstation rapporterar live från platsen med sin serie #LiveFromPs5, som har pågått under en tid nu runt om i världen. Bland annat har vi sett verkliga versioner av karaktärer från olika spel på gator och torg, en av många händelser som speljätten själva beskriver som en följd av ”mer aktivitet på PS5”. I en video på Playstation Sveriges Instagram-konto ser vi svenska spelveteranen Tejbz på platsen, precis efter att yxan dykt upp under måndagsnatten.

För några veckor sedan fanns yxan på plats i London för allmänheten att beskåda och det ryktas att den kommer att fortsätta sin resa till andra huvudstäder runt om i Europa.

Det finns inget datum för hur länge yxan kommer att stanna i Stockholm, så om du vill hinna se den med egna ögon är det bäst att bege sig till Kungsträdgården medans du fortfarande kan. Håll dessutom ögonen öppna under våren för mer IRL-överraskningar från spelvärlden då #LiveFromPS5 fortsätter sin resa!