Zalando & Aspesi firar italiensk film i kollektionen "Cinema Club"

Inviger sitt samarbete med en lansering under modeveckan i Milano

Zalando, en ledande europeisk destination på nätet för mode och livsstil, och Aspesi, en traditionell italiensk märkespionjär inom tidlösa basplagg, har lanserat en exklusiv gemensamt designad kapselkollektion för att fira italiensk film. DOPEST var på plats i Milano, Italien för att få en första titt på den streetwear-influerade ”Cinema Club”. Plaggen var på display i Aspesi’s vackra butik i centrala Milano, för att sedan presenteras i en filmliknande tolkning under ett kvälls-event fyllt med musik, italiensk modeelit och gäster från hela Europa.

Kollektionen är tillverkad i Italien och innehåller 16 unika artiklar som erbjuder en fräsch tolkning av vardagskläder. Kapseln symboliserar en sammanslagning av märkenas DNA och innehåller ikoniska könsneutrala plagg i nylon och bomull. Kollektionen består utav skjortor, t-shirts samt mer sofistikerade bomberjackor och cargobyxor, men även accessoarer som tote bags.

Samarbetet bygger på idén att omtolka biografkulturen under den ”gyllene eran” för den unga millenniegenerationen, och agerar kärleksbrev till italiensk film. I kollektionen syns motiv av de mest ikoniska scenerna i mästerverk producerade av italienska regissörer, där kläderna används som medel för dynamiskt historieberättande. De svartvita fotona blir en stark kontrast till de avslappnande silhuetterna på plaggen, och i ett nylon-tryck möts de för att skapa något eget och modernt.

Kollektionen frontas av de italienska skådespelarna Coco Rebecca Edogamhe och Mattia Carrano, som varvar plaggen mellan varandra.

”Aspesi är mycket glada över att samarbeta med Zalando. Med kapselkollektionen Cinema Club sträcker sig vårt samarbete bortom kreativitet, då vi omfamnar möjligheten att fira vårt arv och märkets DNA som bygger på konst samt dela vår gemensamma vision med en större internationell publik. Det kreativa konceptet hämtar inspiration från en kollaborativ resa med Zalando, som sammansmälter kreativitet och design för att tillsammans skapa en nylonkollektion som speglar kärnan i den italienska kulturen. Tillsammans formar vi en modeberättelse som överskrider gränser, firar glädjen med innovation och spänningen i tidlösa uttryck med en modern tolkning” – Carlos Pellegrini, vicedirektör för marknadsföring och försäljning på Aspesi.

Den exklusiva kapselkollektionen Cinema Club Aspesi för Zalando finns tillgänglig på zalando.com från och med den 21 februari, samt hos Aspesi i deras butiker i Milano, Torino, München och Florens. Se bilder på kollektionen ovan!