Z.E visar nya sidor av sig själv på "MER ÄN RAP"

Gästas av AJ Tracy och Adrijana Krasniqi.

Efter succén med albumet Sverige Vet från 2018 är Z.E nu tillbaka med sjuspårs-EPn MER ÄN RAP. Plattan gästas av Adrijana Krasniqi samt den internationella UK-artisten AJ Tracy. Ikväll uppträder han, likt han nämner på det avslutande spåret ”LEVANDE LEGEND” på hiphop-festivalen SMASH på Stadion, Stockholm, bland andra välkända namn som MIGOS, Gunna och Saweetie. 

Under fjolåret kammade Z.E hem “Årets Artist” på Grammisgalan, en stor vinst för inte bara honom själv utan för hela den svenska hiphop-scenen. Rapparen från Tensta nominerades även till “Årets Textförfattare”. Att han är skicklig med ord är något han även bevisar på dagens release. Att jämföra honom med rappare som Petter kanske inte känns solklart inom alla aspekter, men när det kommer till det lyriska har de faktiskt en hel del gemensamt. Framför allt när det kommer till förmågan att använda sig av nödrim på ett sätt som är både komiskt och genialiskt. Det blir extra tydligt på spår som “TWERK PÅ EN BENZ”. 

MER ÄN RAP visar Z.E en mogen och känsligare sida av sig själv. Hans verser har ett starkare djup än vad som tidigare hörts i hans musik. Bland de sju spåren finns ett som verkligen sticker ut, nämligen “KEXISH” ft. Adrijana Krasniqi, som kan vara ett av de mest emotionella spår som rapparen släppt hittills. Låten adderar ytterligare djup till Z.Es karaktär. För produktionen står Ian Boom, Straynane, Markos Yosif, INOMI och Northbound Stockholm. 

Missa inte att Z.E under gårdagen lanserade sin egen champagne tillsammans med Team Platina. Inom en snar framtid kan du beställa den på Systembolagets hemsida!

Lyssna på MER ÄN RAP nedan!