Nintendo avslöjar nya Zelda-spelet 'Echoes of Wisdom' – utan Link

Spelet avslöjades tillsammans med nyheter om Mario Party, Metroid och mycket mer under eventet "Nintendo Direct"

Det är ett vanligt missförstånd. Även om spelserien heter The Legend of Zelda är karaktären man oftast spelar som kallad Link, varav Zelda är prinsessan över riket Hyrule och Links kärleksintresse.

Nu har dock Nintendo avslöjat ett nytt spel som vänder på rollerna, då det kommande The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom har prinsessan Zelda som huvudkaraktär. Spelet har tecknad look som påminner om den nyversion Gameboy-klassikern av The Legend of Zelda: Link’s Awakening som släpptes till Switch under 2023.

Än så länge har vi inte mycket mer än titeln och några bilder, samt en kortare beskrivning på vad vi kan förvänta oss av spelet:

”Folket i Hyrule förs bort av märkliga sprickor som har dykt upp, och med en viss svärdsman bland de saknade är det upp till prinsessan Zelda att rädda sitt kungarike”

I spelet slår du dig ihop med den mystiska fen Tri vars magiska ”Tri Rod” skapar ”Echoes”, imitationer av saker som finns i omgivningen. Du kan sedan återskapa dessa när du vill för att lösa pussel och besegra fiender, vilket är spelets huvudsakliga mekanik.

Echoes of Wisdom kommer till Nintendo Switch den 26:e september 2024.