Foto: Nintendo

Nintendo jobbar på en Zelda-film

Från skaparna bakom nya Spider-Man

I ett pressmeddelande på sin officiella hemsida har Nintendo avslöjat att succén med The Super Mario Bros. Movie inte kommer bli deras enda försök på den vita duken. I det korta meddelandet bekräftar speljätten att de påbörjat tidig produktion på en live action-film baserad på deras näst största spelserie efter Mario: The Legend of Zelda.

Precis som med Mario-filmen kommer spelveteranen och skaparen av de båda karaktärerna Shigeru Miyamoto vara med som producent, men i övrigt har de ändrat laguppställningen helt. Zelda kommer att produceras tillsammans med Arad Productions, produktionsbolaget bakom succéer som Spider-Man: Across The Spider-Verse och filmen baserad på Uncharted-spelen. De tar även in regissören Wes Ball, som är mest känd för att ha regisserat Maze-Runner.

"Genom att själva producera visuellt innehåll från Nintendos immateriella rättigheter skapar Nintendo nya möjligheter för människor från hela världen att få tillgång till denna värld av underhållning, genom andra medel än specifika spelkonsoler", skriver Nintendo.

De konstaterar även att filmen kommer att samfinansieras av Nintendo och Sony Pictures. med mer än 50% finansierat av Nintendo. Den globala biografdistributionen av filmen kommer även att skötas av Sony. Det finns alltså inga spår av Universal & Illumination i projektet, till skillnad från Mario-filmen som samproducerades med de två filmstudiosarna.

Mer information om filmen än så har vi inte än, men eftersom Nintendo öppet deklarerat att de sköter projektet kan vi förvänta oss att mer information dyker upp under produktionens gång.