"Rush Hour" är Zikais andra singel för året efter att hennes närmare två år långa nyligen bröts av singeln "Super 8". Hennes unika sound, karaktäristiska röst och personliga texter har gjort henne till en etablerad artist inom musikscenen, trots år av relativt låg musikalisk output.

Här fångar Zikai känslan av fest och glädje vid första anblick, men under ytan döljer sig en djupare betydelse. Den vibranta natten övergår till morgon och den pulserande musiken byts ut mot fågelkvitter. Många av oss har upplevt kvällar och perioder där vi är medvetna om våra destruktiva beteenden, men ändå fortsätter. Det är denna komplexitet som Zikai tar oss med på i "Rush Hour". 

Musikaliskt sett kan låten beskrivas som mellow uptempo med influenser från RnB. Zikais unika röst smälter samman med sensuella melodier för att ge en tagbar energi. Genom låtens sound blir vi inbjudna till en värld av känslor som bäddar för Zikais berättande texter, från efterfesten ut i osäkerheten.

"If this is what you call love
Then I might wanna party some more"

Titeln "Rush Hour" fångar på ett utmärkt sätt den speciella atmosfären i låten. Efterfesten fortsätter i bilen under trafikens timmar på morgonen, och det finns en intensitet och en längtan att undfly verkligheten som genomsyrar allt.

Lyssna på "Rush Hour" på Spotify!