• Foto: Elle Johnsson
  • Foto: Pressbild / Julia Sixtensson

Zikai tillbaka efter närmare två år med ”Super 8”

Sedan grammisvinsten för årets soul/RnB 2021 har det varit tyst kring den hyllade artisten, återvänder med filmisk stil

När sångerskan och låtskrivaren Zikai vann "årets soul/RnB" på Grammisgalan 2021 var det efter ett par produktiva år med både albumet "Make You Mine" och en handfull singlar (däribland populära covern på Paul Simons "You Can Call Me Al"). Hon har dock inte legat på latsidan under 2022, utan snarare tillbringat all sin tid i studion och arbetat fram ett nytt sound.

Tillsammans med sina medförfattare skapat en värld full av dagboksliknande berättelser som artikuleras genom texter som inkluderar självförtroende, sensualitet och sårbarhet. En värld vi får en första introduktion till i filmiska "Super 8".

Jag döpte den till Super 8 eftersom att jag under sessionen föreställde mig låten i en filmscen – en varm sommardag, palmer, jag körandes runt i samma gula Cadillac som Al Pacino kör i Scarface. Och allt detta skulle filmas i super 8 mm. Det passade med ljudbilden", säger Zikai om låten.

Sättet hon beskriver "Super 8" visar på en artist som lägger ner tanke i varje del av sin musik, en värdefull egenskap som vi inte ser så ofta i dagens hyperproducerande streamingmarknad. Detta är den första singeln från Zikais kommande EP, och med denna starka start kommer det utan tvekan att bli en resa att se fram emot.

Lyssna på "Super 8" och mer ny musik i DOPEST Playlist!