Då kommer Zlatan hyllas av det svenska landslaget

Svenska herrlandslagets meste målskytt någonsin kommer att få ta emot publiken en sista gång på Friends Arena

62 mål 122 landskaper har placerat honom i toppen av skytteligan hos det Svenska herrlandslaget i fotboll. När Zlatan Ibrahimović la fotbollsskorna på hyllan mot slutet av säsongen 23/24 var det dock inte bara statistiken han lämnade i sitt arv, utan oförglömliga ögonblick såväl på som utanför planen.

Inför Sveriges träningslandskamp mot Serbien den 8:e juni kommer Ibra att få ta emot hyllningar för sina insatser i en ceremoni innan avspark. Svenska fotbollsförbundet kommer att hylla herrlandslagets meste målskytt genom tiderna tillsammans med fansen på Friends Arena, som drygt en månad efter matchen byter namn till Strawberry Arena.

”Zlatans betydelse för intresset kring svensk fotboll är enorm och alla vi som följt hans landslagskarriär är glada och stolta över möjligheten att hylla honom den 8 juni”, säger landslagschefen Stefan Pettersson i ett pressmeddelande.

Zlatan själv beskriver det som ”magiskt” att få hyllas för sina insatser. Han är även tydlig med hur stor roll Sverige har spelat i hans karriär, när han svarar på frågan om vad landslaget betytt för honom.

”Allt. Otroligt mycket positiv energi och stolthet över att representera sitt land”, säger Zlatan.

Biljetter till matchen kommer att släppas senare i mars.