Zlatan Ibrahimovic till Piers Morgan: ”Den spelaren är bäst någonsin”

Hör Ibra berätta om vem som är fotbollens GOAT enligt honom själv i ny intervju

Zlatan Ibrahimovic valde i slutet av förra säsongen, 41 år gammal, att avsluta sin legendariska fotbollskarriär. Den sista tiden i AC Milan kantades av skador och tillslut kände Ibra, som även gjort comeback i Sverige i slutet av 30-årsåldern, att kroppen inte orkar hålla tempot uppe längre.

Genom karriären har Zlatan inte bara staplat priser & pokaler på hög, han har även varit en av de mest frispråkiga spelarna i modern fotboll. Om vi gjorde en lista med alla klassiska Ibra-uttalanden skulle vi behöva minst en artikel till för att få plats, men vad som är säkert är att han iallafall inte verkar vilja sluta vara citatmaskin även efter karriären.

Han gästade nämligen den kontroversiella brittiske programledaren Piers Morgan i veckan för en intervju, där de diskuterade allt från Zlatans egna framgångar till gamla klubbar och lagkamrater. Det var därför inte konstigt att han fick frågan om vem som, enligt Zlatan, är den bäste fotbollsspelaren någonsin. Hans svar är egentligen inte särskilt oväntat.

"Sett till bara skicklighet, inte vad man har vunnit, tycker jag att jag är bäst. Utan att skämta. Jag är den mest kompletta spelaren som någonsin existerat", säger Zlatan.

Efter att ha ifrågasatts kring det faktum att han inte vunnit Champions League är Ballon D'or funderar Ibra innan han erkänner att, om de titlarna betyder något, så förtjänar han inte titeln som GOAT. Däremot hävdar han att det finns mycket mer till ekvationen.

"Jag hade äran och turen att vinna 24 troféer, samt några individuella, eftersom individen kommer med kollektivet. Om kollektivet gör bra ifrån sig, då kommer individen att göra bra ifrån sig. Men när vi bara pratar om spelarna, förmågan, nej, jag tror...100% (jag är bäst). Jag skämtar inte", fortsätter han.

Zlatan har trots allt vunnit det mesta man kan vinna i klubbfotboll, samt blivit årets spelare i Sverige genom Guldbollen hela 15 gånger. Diskussionen om vem som är störst har dock ofta rört sig mellan Lionel Messi & Cristiano Ronaldo, som utöver Ballon D'or vinster även har titlar med sitt landslag att räkna in i troféeskåpet. Zlatan & Piers Morgan kommer in på CR7 senare i intervjun, och Ibra håller inte tillbaka på kritiken mot portugisens beslut att gå till Saudiarabien.

"Jag hade också ett erbjudande från Kina. Jag hade också ett erbjudande från Saudiarabien, men frågan är, vad vill du? Vilka målsättningar har du? Jag sa till dig innan vi började, att vissa spelare behöver avsluta sin karriär på den stora scenen eftersom det är det bästa slutet på din karriär", säger Zlatan.

"Du måste bli ihågkommen för din talang, inte för vad du har tjänat. Det vi tränar varje dag för, det vi blir erkända för, är vår talang och det är det du vill bli ihågkommen för", fortsätter han.

De kommer även in på Manchester United som klubb och hur de haft fortsatta problem sedan Zlatans tid där. Han pratar bland annat om hur mentaliteten har varit ett problem och att det är upp till klubblegendarer som Ronaldo att själva styra hur de vill bli ihågkomna, men han hävdar även att tränaren Erik Ten Hag inte är rätt man för jobbet.

"Spelarna där är tänkta att vara stora stjärnor. Han är i en annorlunda situation. Jag kan tänka mig att det är en stor skillnad för honom att komma från Ajax till United, eftersom jag har varit i båda klubbarna", säger Zlatan om holländarens tuffa start i klubben.

Hela intervjun är för tillfället gjord otillgänglig utanför Storbrittanien, men med största sannolikhet kommer det att lyfta inom de kommande dagarna. Så länge kan du se delar av intervjun på Youtuben ovan och på X HÄR.