Zoe Lobos släpper sin andra EP 'Diabla'

Efter singlarna "Okej" med GAS och "Backa" får vi nu ytterligare tre spår på den normbrytande artistens andra projekt

Med uruguyanska rötter växte Zoe Lobos upp i stockholmsförorten Fruängen och hon fann snabbt sin röst genom att stå på scenen. I unga år vägrade Zoe gå på hemspråksundervisning, ville över huvud taget inte snacka spanska och tyckte det var pinsamt när hennes föräldrar kom till skolan på exempelvis utvecklingssamtal eftersom de bröt mycket. Men på gymnasiet hände någonting, tack vare musiken.

”Det blev en superskiftning, plötsligt började jag omfamna mina rötter. Varför? Mycket tack vare musiken, ärligt talat. Den här perioden sammanföll med att spanskspråkiga artister som J Balvin, Rosalía och andra slog igenom brett. Folk kom nu fram till mig och frågade om vad olika texter eller låtar betydde, och jag kunde ge dem svar. Med en gång kände jag en stolthet. Och det växte mer och mer”, säger Zoe.

”Jag hade vuxit upp med olika kulturer och insåg nu att man inte behöver välja sida och vara det ena eller andra – man kan landa i mellanförskapet och tycka att det är okej. Ett spår som sedan har utvecklats i min musik”

Zoe manifesterade detta redan på 2021 års debut-EP 100% och förfinar det på nu på uppföljaren Diabla, ett projekt som blandar alla hennes influenser med nya riktningar. Hon rör sig åt mer experimentell RnB och elektronisk musik på introt ”En Dag”, men den kaxiga rap hon tidigare visat upp (bland annat på DOPEST Sessions) dyker även upp på singeln ”Okej” med GAS.

Diabla är ett projekt som måste upplevas, då detta är vågat steg framåt som visar på en artist i en period av förändring. Hintarna fanns redan på låtar som ”Nada Mas”, introt till 100%, men detta är nästa nivå av soniskt utforskande och det är med spänning vi väntar på att se vart Zoe tar sig härnäst.

Lyssna på Diabla på Spotify!