Zoe Lobos linkar upp med Gas på "Okej"

Andra singeln från kommande EP:n 'Diabla' tar ett frustrerat tonläge som reaktion på en streamfixerad bransch

I Zoe Lobos musik möts hiphop och latininfluenser. Ett faktum som blev tydligt på förra singeln ”Backa” men även genomsyrar nya släppet ”Okej” som gästas av Gas, trots att den tar en hårdare ton som föds ur frustrationer med musikbranschen.

Med uruguyanska rötter växte Zoe Lobos upp i stockholmsförorten Fruängen. Hon beskriver uppväxten som kaotisk men där musiken tidigt blev en safe space där hon fann en självkänsla hon annars saknade i det vanliga, verkliga livet.

”I det privata är jag ganska tyst och märks kanske inte så mycket Det är i musiken och på scenen jag tar plats”, säger hon.

De senaste åren har Zoe Lobos gjort sig ett namn på Stockholms scener för sin live-energi, något som återspeglas i hennes fusioner av hiphop och musik från latinorienterade artister som Rosalía, Bad Bunny och Kali Uchis.

Senaste singeln ”Okej” är från den kommande EP:n Diabla som släpps den 14:e juni i sommar. Den är mörkare än många tidigare släpp med en nästan aggressiv ton som påminner om vissa Silvana Imam-släpp, vilket är en reaktion på musikbranschens fixering på streams.

”Idag är folk så fixerade vid antalet streams men vad spelar det för roll när alla ändå köper streams? Det viktiga är ju om musiken talar till oss eller inte. Den här låten är sprungen ur det”, säger Zoe.

Lyssna på ”Okej” och mer ny musik i DOPEST Playlist!