Foto: DOPEST

1.Cuz & 01an interpolerar en klassiker på ”A.B.B.A”

Känner du igen hit-låten?

UPPDATERING 15.45

Under tisdagseftermiddagen togs låten bort från Spotify, efter att först ha bytt titel till "BBA (Ge Mig En Chans)". 1.Cuz har gått ut med en Instagram-story där han meddelar att en ny version kommer upp inom de närmsta dagarna. Anledningen bakom borttagningen är inte specificerad, men har med största sannolikhet att göra med upphovsrätt.

"Fan @abba jag ville bara hylla er. Men ändå kärlek", skrev Cuz.

Original-artikel publicerad 09:53 15/11-23

"Ge mig, ge mig, ge mig en chans och jag visar
Vad benim kan gå för och vart skåpet ska stå"

När 1.Cuz kliver in i refrängen på sin senaste singel "A.B.B.A (Ge Mig En Chans)" så är det inte bara låttiteln som refererar till en av Sveriges största genom tiderna: ABBA. Det är nämligen deras klassiker "Gimme Gimme Gimme" som Cuz inspirerats av, och även vill hylla enligt en story på hans Instagram där han berättar att låten inte får heta bara "ABBA" av rättsliga skäl men att han har "all kärlek till alla bakom bandet och de som jobbar med deras musik".

Efter en snabb teaser på sin TikTok under tisdagen dök singeln upp på streamingtjänster natten till onsdag, utgiven via egna TO THE TOP. Låten är producerad av 01an, som jobbat med Cuz tidigare under året på "TRAUMA PARANOIA" och "Sticky Situation" med Sticky. Tillsammans har de kokat upp en fusion av flera olika stilar. Beatet grundar sig i drill och den sydeuropeiska hiphopen, men har även element av Jersey Club inkilat i passagen från vers till refräng.

Lyssna på "A.B.B.A (Ge Mig En Chans)" och mer ny musik i DOPEST Playlist!