Soulja Boy startar beef med Metro Boomin & 21 Savage

En tweet från 2012 fick "Crank That"-rapparen att gå loss mot producenten – dissar hans döda mamma & utmanar honom på boxning

När det kommer till beef har 2024 varit ett fullspäckat år. Diss-duellen som överskuggat allt är nog mellan Drake & Kendrick Lamar, men det ska inte glömmas att Metro Boomin varit med i fighten sedan början då han och Future gav Kendrick plattformen att ta första slaget med ”Like That”.

Sedan dess har han själv engagerat sig i dissen via tweets samt utmanat sina fans att dissa Drake på hans beat ”BBL Drizzy”, som resulterade i en mängd virala klipp. Nu har han dock fått en ny fiende att försvara sig mot och det har ingenting att göra med kriget mot Drake. Det är nämligen ingen mindre än Big Draco, Soulja Boy, som startat en helt ny fight.

Det hela började med att en av Metro Boomins tweets från 2012 hittades, där han hånar mindre framgångsrika producenter genom att säga att de jobbar med Soulja Boy.

Det är oklart varför just denna tweet började cirkulera igen nu, 12 år efter att den publicerades, men vad som är säkert är att Soulja Boy såg den och att han inte var nöjd. Rapparen påbörjade en rant på Instagram Live, där han bland annat kallar producenten för ”Metro Groomin” och gav honom 24 timmar på att ta bort tweeten innan Soulja skulle ”visa honom hur man trollar”.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av DJ Akademiks (@akademiks)

I detta skede kom en ny utmanare in i fighten, då 21 Savage kommenterade ”Or what” som svar på Soulja Boys hot mot Metro. Detta triggade igång en ännu grovare rant från Soulja, som nu började hota med att slå ner både Savage & Metro, innan han började dissa Metros bortgångna mamma.

Soulja Boy fick snabbt kritik för sina respektlösa tweets, då Metro Boomin själv inte deltagit i beefen som dessutom påbörjades av en tweet från 2012. Metro har fortfarande inte svarat på Soulja Boys utbrott och samma gäller för 21 Savage, som under en egen Instagram Live-session istället valde att prata om Metros beef med Drake och hur han tror att de kommer att kunna bli sams igen.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av DJ Akademiks (@akademiks)

Soulja Boy har även utmanat både 21 Savage & Metro Boomin till en boxningsmatch, något han gjort flera gånger förut i beefs med rappare som Quavo & Chris Brown. I skrivande stund har dock majoriteten av Souljas påhopp och utmaningar gått obesvarade.