Drake svarar Kendrick i "The Heart Part 6" – här är alla dissar

Härmar en av Kendricks kändaste serier av låtar & riktar ny anklagelser mot honom – hävdar att de lurats med falska barnrykten

Beefen mellan Drake & Kendrick Lamar har gått från att vara en del av ett större inbördeskrig inom den Nordamerikanska hiphop-världen till att bli en ren 1v1. Vad som började med Kendricks smådissar på ”Like That” och Drakes direkta svar ”Push Ups” har gått över till Kendricks brutala ”euphoria” och de ännu vårdslösare ”6:16 in LA” & ”Meet the Grahams”.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av DOPEST (@dopest.se)

På det sistnämnda spåret togs allt till en helt ny nivå, då Kendrick riktade anklagelser mot Drake som rent av skulle kunna vara förödande för de flestas karriär. Kendrick anklagade bland annat hela Drakes OVO-team och Drizzy själv för att vara pedofiler bland flera andra påhopp.

Drake har nu snabbt svarat på anklagelserna med ännu en disslåt: ”The Heart Part 6”. Här tar han Kendricks klassiska ”The Heart”-serie av låtar och gör en egen uppföljare, likt hur Kendrick flippade Drakes ikoniska ”tidstämpel” (”8am in Charlotte”, ”5am in Toronto” etc.) på disslåten ”6:16 in LA”.

Drake svarar direkt på Kendricks anklagelser om pedofili genom att säga att han är för känd för att kunna göra något sådant och att han ”redan hade arresterats” om han träffade minderåriga. Efter att ha fått det ur vägen vänder han istället på storyn och menar på att Kendrick är besatt av den typen av anklagelser då han själv antastats som liten, vilket Kendrick tidigare har diskuterat i låten ”Mother, I Sober” från Mr.Morale & The Big Steppers.

”This about to get so depressing
This is trauma from your own confessions
This when your father leave you home alone with no protection so neglected
That’s why these pedophile raps is shit you so obsessed with, it’s so excessive”

Vidare hävdar Drake att han lurat Kendrick att han skulle ha en 11-årig dotter, något som Kendrick avslöjade på ”Meet the Grahams”. Ett dubbelspel som enligt Drake ska ha gått ut på att hans team planterade falska ”bevis” som Kendricks team sedan snappade upp, allt i ett försök att få K-Dot att se dum ut.

”You waited for this momеnt, overcome with the desperation
We plotted for a week and then we fed you the information
A daughter that’s 11 years old, I bet he takes it
We thought about giving a fake name or a destination
But you so thirsty, you not concerned with investigation”

Han avleder sedan snabbt uppmärksamheten till att Kendrick inte svarat på Drakes tidigare påståenden om att Kendrick ska ha slagit sin fru Whitney. Han har även hävdat att Dave Free, en av grundarna av Kendricks tidigare skivbolag Top Dawg Entertainment, ska vara pappan till ett av hans barn. Drake menar på att varken Whitney, Dave Free eller Kendrick själv har svarat på dessa anklagelser, samt att Kendrick inte sett sina barn på ett halvår.

”And why isn’t Whitney denying all of the allegations?
Why is she following Dave Free and not Mr. Morale?
You haven’t seen the kids in six months, the distance is wild
Dave leaving heart emojis underneath pics of the child”

Mot slutet av låten avslutar Drake med ett spoken word-outro, där han ser ner på beefen med Kendrick som ”bra träning” och inget annat än underhållning för honom. Drizzy säger sedan att han är glad för Kendricks fans skull då de fått ny musik från honom för första gången på två år, innan han återigen ber om kvitton på påståendena i ”Meet the Grahams”.

”You know, but
Just let me know when we’re gettin’ to the facts
Everything in my shit is facts
I’m waitin’ on you to return the favor