Paid in Full Records / GG Music

23 & C.Gambino missar inte på nya EP:n ”M.O.B”

Mörk melodisk rap av allra bästa kvalitet

Med en rad olika samarbeten i baggaget har nu 23 och C.Gambino preppat oss fans för något storslaget. Detta inte minst med den mörka singeln "M.O.B" som tog gamet med storm i december. Idag släpper artisterna deras första collab-projekt, i form av en EP vid samma namn, och än en gång är deras kemi tillsammans på topp.

Med fyra sprillans nya spår har vi fans verkligen fått vad vi önskat oss. Det första, "Tärningar", har ett hypnotiskt gitarrbeat som låter så mörkt o mystiskt som det bara går. Tillsammans lägger de iskalla melodier och kompletterar även varandras delar med ad-libs. Gambino klättrar även i några tonarter med perfektion.

"Drill" låter dess titel beskriva vad som förväntas när ett stenhårt drill-beat blir till en perfekt grund för rapparnas mörka röster. Trots ändringen i sound flyter EP:n med klockrent sammanhängande.

"Dreams" blir till en intressant höjdpunkt, när ett somrigt pop-riff blir till en förvånande match med de perfekt mixade vokalerna. Gambino's vers känns nästan som ASMR när den mörka rösten flyter över de studsiga kicksen.

Än en gång visar 23 & C.Gambino varför de tillsammans är bland det hetaste den svenska scenen har att erbjuda. Från catchiga melodier, minnesvärda bars, och fantastisk vibb, kickstartar rapparna 2023 utan att missa.

Lyssna på M.O.B nedan!