25 & Nuqi linkar upp på "Straps N Roses"

Två av svensk hiphops mest lovande namn samarbetar för första gången – producerad av Malmöbaserade RunCarlie

Kollektivet Grind Gang från Märsta & Valsta utanför Stockholm introducerade 25 till Sverige med den virala debutlåten ”F*CK MINA OPPS” som tog TikTok med storm under 2022. Efter en längre tids paus följde han till slut upp med ”Hej hur mår ni?” ett år senare och sedan dess har släppen fortsatt stadigt.

Längre ner åt södra Sverige, Malmö för att vara exakt, har Nuqi växt fram som ett framtidsnamn i en hiphop-scen som producerat flera inflytelserika röster under de senaste åren. Med sin blandning av melodi och lyrik har han på kort tid fått uppmärksamhet för singlar som ”Ludwig” och ”ComWiq” med 23.

Nu möts deras världar för första gången på ”Straps N Roses”, Nuqis första släpp för året och 25:s andra efter ”Propeller” med Grind Gang-kollegan DAN. Det lyxiga beatet signeras av RunCarlie, en Malmöbaserad producent som jobbat med Nuqi tidigare på singlar som ”ComWiq” och ”Güten Tag”. De två rapparna använder den gitarrdrivna grunden för att bolla catchiga melodier, oftast klädda i kontrasterande råa texter.

Lyssna på ”Straps N Roses” och mer ny musik i DOPEST Playlist!