4batz släpper debutalbumet ’u made me a st4r’

Den TikTok-virala artisten remixades av Drake innan release – nu gästas han av Kanye West på sitt första projekt

Efter en försenad release som egentligen skulle ha skett i början av april har vi äntligen fått debutalbumet från det påstådda senaste tillskottet till Drakes skivbolag OVO. Projektet är dock skrivet på ”Gamma”, även om det rapporterades att 4batz skrev på för Drizzys crew efter han fick en remix från mannen själv på TikTok-hiten ”act ii: date @ 8”. Drake har även stöttat releasen, men om den faktiskt har något att göra med OVO återstår att förtydligas.

Med rötterna i Dallas, Texas har 4batz gått från en totalt okänd artist till next up från de evigt växande hiphop/RnB-fusionerna som kommer fram ur USA, något han nu statuerar exempel med på sin debutalbum U Made Me A St4r.

Projektet innehåller hans tre redan släppa singlar ”act i”, ”act ii” & ”act iii” men även sju nya spår samt en ny remix av ”act iii” gästad av Drakes näst största ärkefiende efter Kendrick Larmar: Kanye West. Ännu en aspekt som sätter förhållandet med OVO i nytt ljus. Oavsett vad är detta ett album du inte får missa, då hans unika blandningar av RnB och nischad hiphop är ett av årets tveklöst mest fräscha sounds.

Lyssna på u made me a st4r på Spotify!