• Foto: Pressbild
  • Foto: Pressbild

A36 drar till ”Genua” på årets andra singel

Andra singeln för i år produceras av parhästen Elai, med det omisskännliga fyrtaktsbeatet från tidigare hits intakt

Göteborgsrapparen A36s genombrott "Samma Gamla Vanliga" slog ned som en bomb när den släpptes under 2021 och sitter i skrivande stund på över 67 miljoner (!) streams på Spotify. Det karaktäristiska, franskinfluerade fyrtaktsbeatet som gjorde låten så beroendeframkallande går ofta i 110–115 bpm och är klubbigt, poppigt och hypereffektivt. Åren efter genombrottet har A36 gjort det till något av ett signum, med rap varierat med sång som studsar över kicksen med ett melodiskt flöde.

”Det är en speciell låt för mig som jag tycker väldigt mycket om, allt från soundet till musikvideon som är väldigt inspirerad av artister från olika delar av Europa som jag lyssnar på – och det var precis den känslan jag var ute efter med denna låt", säger A36 inför släppet.

Som oftast är nya singeln "Genua" producerad av Elai, som varit en stor del i framgångssagan som är A36. Något som rapparen själv är väldigt tydlig med.

"Att Elai är producenten bakom ännu ett projekt med mig är en stor ära, vi har jobbat  sedan start och det är alltid lika roligt att skapa historia tillsammans, från ’SGV’, ’Block’ och nu ’Genua’.”, säger han.

"Genua" släpptes även med en musikvideo. Trots och referenserna till soliga Genua ser vi istället A36 i snöiga landskap åkandes på snöskotrar. En intressant kontrast som blandar artistens internationella influenser och intryck.

Lyssna på "Genua" och mer ny musik i DOPEST Playlist på Spotify!