Abidaz gör comeback med ”Favoriter i orten” – gästas av Rami

”Ingen vill boka oss, finns inga spelningar, vad hände med oss?”

Abidaz blev en av landets största rappare när han slog igenom med debutalbumet In & Ut 2013. Albumet hyllades över hela landet. Med låtar som "Råknas", "Kvalitet och kvantitet" och "Benägen" hade Sverige fått en ny stjärna på den svenska hiphopscenen. Trots att tanken var att albumet skulle bli det första och sista (därav namnet In & Ut), tog det inte slut där.

Tre år senare gjorde Abidaz comeback med andra albumet Respektera hungern som gästades av bland andra Kaliffa, Cherrie, Chapee och Ana Diaz. Ett "positivare" album enligt artisten själv, som också hyllades. Trots en enorm fanbase, och att han lyfte genren till en ny nivå, berättade rapparen att denna gång var det faktiskt det sista albumet från hans håll.

Mycket har förändrats ...

Sedan dess har mycket hänt även om det varit relativt tyst från Abidaz, förutom gästinhopp på Dani Ms Hela Livet och Aleks Livet mellan raderna. Nu, ytterligare två år senare, är han tillbaka igen. Förutom ett smakprov i form av "Oh Shit!" med Dani M, släpper Abidaz i dag singeln "Favoriter i Orten" som gästas av debutanten Rami. I låten nämner han just sin frånvaro, och att han inte ska någonstans. Dock har mycket har förändrats under dessa två år, något vi hör Abidaz rappa om.

 

"Vi favoriter i orten, de lyssnar, vi streamar på topp, men ingen vill boka oss, finns inga spelningar, vad hände med oss? Jag trodde det här var nånting som kan hjälpa mig vända på livet och sånt, men det här är någonting som har fått mig att aldrig gå lita på nått"

Låten är producerad av Viktor Ax och släpps via Ken Rings Masa Music. Är Abidaz tillbaka? Lyssna på "Favoriter i orten" nedan och avgör själv.