Aden & Asme släpper del två av kortfilmen ’12 till 12′

Artisterna debuterar som huvudrollsinnehavare

Artisterna Aden och Asme är dels kända från den hyllade duon Aden x Asme, men har även inlett strålande solokarriärer. Under fjolåret kom deras gemensamma debutalbum 12 TILL 12 vilket ledde till att de prisades som "Året grupp" på P3 Guldgalan. 2019 släppte de även en kortfilm med samma namn, regisserad av Karim Fakih och producerad av Fabian Engström. Nu är de aktuella med uppföljaren. Del två har premiär på Dplay nästa fredag, den 29 maj.

När första delen hade premiär på SVT Play slog den publikrekord med hela 375 000 unika tittare på endast ett dygn, och nu är det dags för en fortsättning. Kortfilmen 12 till 12 skildrar en verklighet som många upplever i landets ytterkantsområden. "Kortfilmen visar en verklighet som bara få människor kan beskriva och den betyder därför mycket för att den visar en helt annan sorts djup, till skillnad från musik. Det räckte inte heller att bara göra en film och spontant så valde vi att göra en till”, säger Aden. Asme fortsätter: ”Kortfilmen betyder mycket för mig, vi alla som var involverade hjälptes åt och vi hade roligt när vi spelade in. Att vi gjorde detta tillsammans är sjukt och jag trodde inte att det skulle bli så bra, tror många kommer bli chockade över att se vårt arbete”.

"[...] Alla känslor som ni ser är äkta, det är inte ens skådespel och det är nog just därför denna kortfilm ligger mig så varmt om hjärtat ..." - Karim Fakih

 

Från början fanns det ingen tanke på att göra en uppföljare, men idéen föddes när de såg hur bra respons den första kortfilmen fick. Utöver succén på SVT Play, har klippet i dagsläget över 700 000 visningar på YouTube. ”Den svenska filmscenen har under en längre tid saknat berättelser från våra orter, och de behövs. Speciellt med karaktärer som själva varit med om det de skådespelar”, säger Karim Fakih. I den första delen av kortfilmen sågs skådespelarna Suheib Saleh och barndomsvännen Toma. Nu kommer tittarna för första gången få se Aden och Asme göra skådespelardebut som huvudrollsinnehavare.

Missa inte att Asme är aktuell med singeln "BLod" samt EP:n BLodigt - och inte heller Adens senaste release "4 Gott".

Se del två av kortfilmen 12 till 12 på Dplay 29 maj.