Aden blomstrar på solo-EP:n "Kreaktiv"

Hör debutplattan från Hammarkullens Aden

Efter flera år som kompanjon med Asme i succéduon (och p3 Guld-vinnande) Aden x Asme är det nu dags för Aden att visa vad han går för. Smakprov på hans solokarriär fick vi redan när han släppte singeln ”Midjan” tidigare i år. Det blev det första vi hörde från debut-EP:n och nu är den äntligen här – vid namn Kreaktiv.

Kreaktiv är en sammanslagning av att både vara kreativ och aktiv, en balans mellan att vara
driven och tänka utanför boxen, något som Aden själv lever efter. EP:n beskriver både
personliga händelser, upplevelser och reflektioner över olika samhällsfrågor som Aden under
en längre tid reflekterat över.

”Svär på allt, har alltid stått stadigt på benen/ Inte perfekt men rättar felen/Jag gjorde massa scener långt innan scenen”

På EP:n hör vi 5 nya spår. Utstickande blir singeln ”Ingen Visste” som även släpps med en tillhörande musikvideo regisserad av Karim Fakih. Aden hör vi i sitt esse på spåren ”Alltid” och ”Misstag”, där hans genomtänkta rader byggs upp utav både sång och melodier. Han blir även personlig i intro-spåret där vi hör inslag från Somalia med en vers på just somaliska. Produktionerna står Primo (som producerat tidigare släppta ”Buntar”) och Elai för.

EP:n blir ett spännande första steg mot den artist Aden sträcker sig att bli. Skivan gjorde det tydligt att vi hade gått miste om viktig karaktär på den svenska hiphopscenen om Aden inte valt att ta upp pennan och skriva musik.

Hör hela EP:n Kreaktiv nedan och förvänta dig en musikvideo till ”Ingen Visste” senare idag. I vår kommer även del 2 av Aden x Asme’s kortfilm 12 till 12 ha premiär – producerad av Tchikana.