adidas fortsätter fira BAPE med nya Forum Lows

Japanska visionärernas 30-årsjubileum hyllas av frekventa kollaboratören, släpper två nya sneakers med guldiga detaljer

I år firar japanska BAPE 30 år som märke, något som samtidigt firas med ett 20 år långt vänskapsband med adidas. Tidigare i år började deras gemensamma festligheter med en collab på Campus-modellen av sneakers. Nu följer de upp med nästa revision av en klassiker genom att släppa två camo-täckta Forum Lows.

Sneakersen släpps i kontrasterande blå och gröna färgläggningar, med den klassiska BAPE Camon över hela ovandelen och en vit vit mellansula. Båda paren kommer med speciella ”30th Anniversary”-tryck på tunglappen och matchande guldsmycken ovanför snörningen vid tån. En både klassisk och festlig finish på en redan stabil modell.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Nice Kicks (@nicekicks)

Till kollektionen hör även en fotokampanj med NBA-proffset Jalen Green som spelar för Houston Rockets till vardags. Som ett stort fan av BAPE genom åren visar han sin uppskattning till adidas för möjligheten att pryda kampanjen.

“While I was in the G-League, I was tagging BAPE and just trying to get the brand’s attention. So, when adidas let me know they wanted me to be involved, it was such a surreal moment”, säger Green till adidas om samarbetet.

Skorna släpps nu på söndag den 20:e maj på adidas hemsida för cirka 1 850 svenska kronor (180$).