adidas lanserar Falcon & lyfter nordiska kreatörer

Frontas av Showit, Ladies Love Hip Hop, VAZ, Miriam Bryant, Nicolina Knapp, Tove Styrke och fler.

Tidigare skrev vi om adidas nya sneaker-modell Falcon och rankade skon som en av adidas tre bästa silhuetter i år. Nu lyfter adidas modellen i Norden och i samband med lanseringen lyfter man fram 27 olika kreatörer. Igår blev det officiellt att Kylie Jenner introducerats som ambassadör för varumärket och hon frontar lanseringen av Falcon på global nivå.

Inspirerat av det rebelliska, banbrytande mindsetet från 90-talets ikoner liksom Spice Girls, Thelma & Louise och som nutidens och framtidens ikoner som Kylie Jenner och våra svenska kreatörer som Showit, Ladies Love Hip Hop, Tove Styrke, Miriam Bryant och Systrana Vaz. Så handlar Falcon om att inte låta andras åsikter vara i vägen för sin kreativitet och personlighet. Falcon lanserades första gången år 1997 och handlade då om att hylla ett starkt årtionde vars attityd och kreatörer utmanade gränser och banade vägen för framtiden.

 

 

Med samma kärnvärden återföds nu Falcon för en ny generation. I samband med detta har adidas på en nordisk nivå inspirerats av samt lyft fram 27 nordiska kreatörer och visionärer som genom sin kreativa förmåga, höga ambitioner och starka synsätt går sin egen väg och förändrar, inspirerar och motiverar till en bättre morgondag. Ett resultat som utspelar sig i en film regisserad av Arvida Byström.

”För adidas är det väldigt viktigt att samarbeta, uppmärksamma och stötta talangfulla och drivna kreatörer som vi tror på och inspireras av, vilket vi på en nordisk och global nivå kontinuerligt jobbar med. I samband med Falcon lanseringen, som symboliserar en självständig, orädd och frispråkigeneration och samtid, ville vi ta fram en lokal tolkning där vi lyfter de kreatörer i vårt nordiska nätverk som representerar just det.” säger Sandra Essejö, Newsroom Manager, adidas Nordics

Falcon finns att köpa från 6:e September på adidas.se/falcon och hos utvalda återförsäljare. Spana in kampanjen med våra svenska kreatörer Ladies Love Hip Hop, Showit, Tove Styrke, Miriam Bryant, Nicolina Knapp, Vaz, Lovisa Lager, Up Front och All of Us!er