Årets bästa adidas Originals skosläpp – Dopest rankar

En teknisk, en dad shoe och en stilren. Vi väljer ut årets bästa sneakersläpp från adidas Originals.

adidas Originals har allt annat än legat på latsidan de senaste åren. Efter den lyckosamma adidas NMD lanseringen i slutet på år 2015 har adidas Originals släppt nya sneakermodeller efter varandra som på ett löpande band. Bara detta år har man bland annat lanserat nya modeller som Deerupt, Kamanda, Prophere (släpptes i Dec 2017), Sobakov, Futurepacer och ett flertal nya NMD och EQT uppdateringar.

Dopest-redaktionen har gått igenom alla skosläpp från adidas Originals detta år och rankat sina tre favoriter - där ingen av ovannämnda modeller platsar in. Vi har medveten valt att inte ta med limiterade släpp och samarbeten som YEEZY BOOST och adidas Originals x Pharrell NMD Hu för att istället kunna fokusera på skor som inte är lika limiterade och går att få tag på hos adidas Originals återförsäljare  eller adidas.se även idag. De tre modellerna vi har valt ut består av en teknisk, en bulkig och en stilren sko.

adidas Originals P.O.D System

adidas Originals introducerade P.O.D System i samband med ett lanseringsevent i London som både Pharrell och Migos närvarade på i somras. Skorna som är en av adidas storsatsningar för detta år har redan hunnit komma ut i nio olika färgställningar samt i barnmodeller. Dopest var på plats i samband med lanseringseventet och fick där en genomgång i designprocessen och vi är minst sagt imponerade. Nya P.O.D är inte bara extremt bekväm med sitt tredimensionella dämpningssystem men även en snygg sneakerinnovation som kommer i ett bra prisläge. Skorna användes bland annat av modellerna i samband med Martin Asbjörn SS19 presentation under Copenhagen Fashion Week.

adidas Originals P.O.D är en perfekt vardagssko och får därför en given plats på denna lista, finns att köpa på adidas.se, priset är 1199kr.

  • Foto: Dopest.se
  • Foto: Dopest.se
  • Foto: Dopest.se
  • Foto: Dopest.se
  • Foto: Dopest.se

adidas Falcon

Tyvärr för alla killar så är Falcon exklusivt framtagen för tjejer. Den nya sneakermodellen är en retrosneakers vars inspiration hämtats från en adidas löparskor från 90-talet fast med en uppdaterad modernare och djärvare look. Falcon kommer i en tjockare sula och är en perfekt "dad shoe" for tjejer. Likt P.O.D så kombinerar Falcon snygg design med en tjock mellansula som ger komfort. I dagsläget finns Falcon i tre multifärgade modeller men ryktas även komma i en helvit modell inom en snar framtid och lär med största sannolikhet även komma i andra färgställningar då modellen på kort tid har blivit ypperligt populär bland tjejer.

adidas Falcon finns att köpa hos utvalda adidas återförsäljare samt på adidas.se/falcon och kostar 999kr. För killar som vill ha en snarlik adidas "dad shoe" modell så kan vi tipsa om adidas Yung-1 - som inte platsar på denna lista på grund av att den för nuvarande är för limiterad för att hamna här.

adidas Continental 80

När adidas Originals återlanserade sin gamla klassiker från 80-talet Continental var det till en början under namnet Rascal men namnet ändrades senare till Continental 80. Skorna påminner mycket om Yeezy Powerphase och Reebok's Classic och kommer i en ovandel i läder med en iögonfallande tvåfärgad rand på ena sidan. Skorna bortser från den nuvarande bulkiga "dad shoe" trenden och kommer istället i en klassisk, stilren look med modeller i fräscha färgställningar. Vi tycker att denna Yeezy Powerphase lookalike är finare än originalet, att den dessutom kostar under tusenlappen är ett extra plus.

adidas Continental finns att köpa hos utvalda adidas återförsäljare och på adidas.se. Priset är 999kr.