adidas presenterar den nya VM-fotbollen Telstar

adidas presenterar nya Telstar 18 inför VM 2018 i Ryssland

adidas har sedan VM i Mexiko år 1970 tillverkat den officiella matchbollen för VM - världens största fotbollsturnering. Idag presenterade man den nya bollen för VM 2018 i Ryssland. Bollen som presenterades är en uppdaterad modell av den första VM-bollen från adidas och går under namnet "Telstar 18". Namnet är snarlikt namnet på den första bollen som gick under namnet "Telestar" som hänvisade till "star of television".

Telstar 18 i sig är en helt ny boll som har hämtat de bästa egenskaperna från Brazuca och inkluderat nya teknologier för att göra den ännu bättre. Bollen har genomgått flera tester av de bästa spelarna i världen för att försäkra sig om att det blir den bästa bollen någonsin. Utöver det så är Telstar 18 även den mest innovativa VM-bollen någonsin, tackvare att den har ett inbäddat NFC-chipp - vilket är första gången någonsin det används i en officiell matchboll.

Se bilder på den nya bollen ovan samt video från det första bolltestet med Ola Toivonen och Emil Krafth. Bollen finns att köpa på adidas.se samt hos adidas fotboll återförsäljare från och med midnatt.