Nyheten att adidas och Italien startar ett nytt samarbete blev klart förra året, men det är först nu man faktiskt visar upp hur matchtröjorna ser ut. Matchtröjorna kommer bäras av herr och damlandslaget, Futsallandslaget, E-Sport och strandfotbollslaget.

Kollektionen är inspirerad av marmor då materialet anses representera Italien både geografiskt och kulturmässigt. Flera utav Italiens historiska monument är byggt på just marmor.

Man hittar fler subtila detaljer på tröjan som representerar Italien. adidas klassiska tre streck på sidan av tröjan har samma färger som den italienska flaggan. På baksidan av kragen hittar vi ordet "ITALIA" som är designat att efterlikna romerska gravyrer och på samma sätt kommer spelarnas namn och nummer vara designade.

Italiens U-18 kommer debutera med nya hemmatröjan imorgon när man tar emot Spanien i en vänskapsmatch. Det blir första gången sen 70-talet som adidas och Italien samarbetar.

Se trailer nedan på den nya tröjan där bland annat Alessandro Del Piero, Gianluigi Donnarumma och Martina Rosucci medverkar tillsammans med artisten Blanco.