adidas Originals introducerar Nite Jogger - en ny sneaker med reflexiva högteknologiska detaljer och hög komfort, återskapad och utformad för nutidens kreatörer. Inför lanseringen har adidas i Norden tillsammans med Dopest låtit lokala kreatörer tolka sneakern i ett bildspråk som representerar deras egen vision.

Nite Jogger siluetten hämtar sin inspiration från 70-talets modell vid samma namn, en joggingsko som utgick från dåtidens högteknologiska funktion och var en av adidas första skor med reflex. Den uppdaterade modellen är designad med nutida sneakerinnovationer så som den ikoniska responsiva BOOST-sulan, reflektiva delar som tagits fram i samarbete med 3M solas-teknik samt yttre material av nylon, mesh och mocka. Plösen är designad i skummaterial med rå kant, en design-detalj från 80-talet, och på sulan återfinns en morsekod som tyder ”The speed of Nite”.

 

Förutom från sitt eget arkiv, så har adidas låtit sig inspirerats av dagens kreatörer i framtagandet av sneakern, där iden varit att skapa en sneaker som är utformad utifrån den obevekliga strävan efter kreativitet, oberoende av dagsljusets begränsningar.

Inför lanseringen av Nite Jogger har Dopest tillsammans med adidas i Norden låtit lokala svenska kreatörer inspireras av sneakerns dåtida och nutida historia och med hjälp av en varsin fotograf tolka sneakern i ett bildspråk som representerar deras egen vision. Bilder som kommer att resultera i en utställning den 12:e Januari i Stockholm där varje kreatörs vision ställs ut i form av olika installationer.

Nite Jogger har tidigare teasats av bland annat Jireel. Nite Joggern lanseras i butik samt på adidas.se 12 januari och kostar 1499 SEK.