• Foto: adidas
  • Foto: adidas
  • Foto: adidas
  • Foto: adidas

adidas släpper löpsko för 5 499kr

Har tagits fram tillsammans med världsmästare inom maratonlöpning, 40% lättare än den lättaste skon de någonsin skapat

Idag presenterar adidas sin lättaste, och dyraste, löparsko någonsin. Den 138g lätta ADIZERO Adios Pro Evo 1, 40 % lättare än någon annan supersportsko för racing som adidas någonsin har skapat.

Skon är skapad med den absoluta toppen av löpningsvärlden i åtanke, bokstavligen. Under hela utvecklingsprocessen samarbetade adidas med elitidrottare under träning och tester i Kenya samt i adidas laboratorier på huvudkontoret i Herzogenaurach, Tyskland. Bland dessa löpare var regerande olympiska mästaren och tvåfaldiga Major Marathon-vinnaren Peres Jepchirchir och tvåfaldiga Major Marathon-vinnaren Benson Kipruto. De samarbetade även med förra årets Berlin Marathon-vinnare Tigist Assefa.

"Det här är den lättaste tävlingssko jag någonsin har använt och känslan av att springa i dem är en otrolig upplevelse - jag har aldrig känt något liknande tidigare. De gör att jag kan lägga fullt fokus på loppet, vilket är precis vad man vill som idrottare. Jag känner mig redo att försvara min titel i Berlin och kan inte vänta med att snöra på mig skorna på startlinjen", sa Assefa om skon.

ADIZERO Adios Pro Evo 1 har en förnyad geometri med en unik framfotsrocker som är placerad på 60 % av skons längd. Denna innovation har testats i labb för att ge fart framåt och förbättra löpekonomin, vilket innebär hur kroppen sparar och spenderar energi under löpningen.

Dessutom används den senaste versionen av LIGHTSTRIKE PRO-skummet som är tillverkat i en icke-komprimerande gjutningsproces för att minimalisera vikten och maximera energiåtergivnignen. En ny banbrytande yttersulsteknik är implementerad för optimalt grepp till en betydligt lägre vikt. Ovandelen i lättviktsmesh kompletterar lättviktskonceptet för hela skon och ger en luftig känsla för foten.

Ambitiösa löpare kommer att kunna registrera sig via adidas hemsida för att få chansen att lägga vantarna på ett begränsat antal par, med en andra lansering som kommer i november 2023. ADIZERO Adios Pro Evo 1 kommer att kosta hela 5 499kr, vilket är den dyraste löparskon i adidas sortiment. Glöm inte heller att spana in vår kompletta guide till adidas löparskor HÄR.