Designers och fotbollsskor är en sällsynt men inte omöjlig ekvation. Vi har tidigare sett bland andra New Balance & Stone Island samarbeta på en speciell dobbsko, men Stone Islands onekliga koppling till fotbollskulturen gör den dock ganska självklar. En collab som kanske chockar lite mer är italienska lyxmärket Pradas senaste kollektion med adidas Football.

adidas x Prada är ett samarbete som nu rullar in i sin tredje etapp, efter att tidigare ha släppt både skor, kläder och accessoarer i olika former. Vad om är nytt för denna gång är att de kliver in på fotbollsplanen, genom att tolka tre klassiska modeller från adidas: Predator Accuracy, Copa Pure och X CrazyFast.

De nya skorna har smygpresenterats på ett antal av världens bästa fotbollsspelare, där bland andra Catarina Macario, Paulo Dybala, Rafael Leão och Pedri har setts i designen under matcher och träningar. Varje sko har tillverkats med slitstarka läderytterdelar, medans användningen av "Prada Linea Rossas" klassiska röda tag ger en unik touch på annars enfärgade baser av svart, vitt och silver. Skorna säljs till en början för 500£ (cirka 6 600kr).

Utöver sina IRL-versioner kommer de fullständiga designkoderna för skokollektionen att avslöjas genom två exklusiva matchställ på FIFA 23 och deras Ultimate Team, med fullständiga in-game-versioner av ett komplett kit i både svart och vitt för hemma- och bortamatcher.

Skorna kommer att släppas på torsdag den 25:e maj via Pradas hemsida och de finns redan nu att klicka hem via adidas CONFIRMED-app fram tills samma datum.